Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

KORONAVÍRUS Vláda v USA uvažuje nad rozpustením pracovnej skupiny dohliadajúcej na pandémiu

Americký prezident Donald Trump
Americký prezident Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Alex Brandon)

WASHINGTON - Biely dom zvažuje, že v priebehu najbližších týždňov rozpustí pracovnú skupinu, ktorá dohliada na postup vlády v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2, informovali v stredu agentúry AFP a DPA.

Americký prezident Donald Trump povedal, že vláda sa v súčasnosti sústredí na bezpečnosť a znovuotvorenie ekonomiky a pravdepodobne v tejto súvislosti vytvorí ďalšiu pracovnú skupinu. "Nemôžeme túto krajinu držať zatvorenú najbližších päť rokov," povedal prezident. Trump pripustil, že niektorých ľudí to hlboko zasiahne; hospodárstvo krajiny však musí byť otvorené.

Viac informácii o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Viceprezident Mike Pence, ktorý je šéfom pracovnej skupiny, podľa vyjadrení svojej kancelárie potvrdil, že sa o hovorí o ukončení pôsobenia skupiny. Podľa jeho slov je to odrazom ohromného pokroku, ktorý krajina dosiahla.

Riadenie v oblasti pandémie môže podľa Pencea prejsť naspäť na federálne úrady na konci mája alebo začiatkom júna. Spojené štáty zaznamenali v utorok 2333 nových úmrtí na nákazu COVID-19, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na údaje Univerzity Johnsa Hopkinsa.

USA majú v súvislosti s pandémiou najvyšší počet úmrtí zo všetkých krajín. Ochoreniu COVID-19 tam podľahlo už viac ako 70.000 ľudí a viac ako 1,2 milióna je nakazených, uvádza stanica BBC. Vedecké modely uvádzajú, že do augusta môže počet úmrtí narásť takmer dvojnásobne.

Viac o téme: PandémiaBiely domKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu