Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Španielska vláda chce pre koronavírus výrazne obmedziť počet žiakov v triedach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

MADRID - Španielska vláda plánuje výrazne znížiť počet žiakov v triedach, aby sa obmedzilo možné šírenie nového koronavírusu na školách. Informovala o tom v utorok agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

Doteraz bol vo väčšine regiónov maximálny počet detí v triede 28 na základnej škole a 40 na strednej škole. Podľa nových pravidiel nebudú môcť pedagógovia učiť viac ako 15 žiakov naraz. Ministerka školstva Isabel Celaáová uviedla, že nie je dosť peňazí na rozdelenie tried a zamestnanie ďalších učiteľov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Tento nový "zmiešaný" systém bude zrejme fungovať v podobe ranných a popoludňajších zmien, zatiaľ čo zvyšok času využijú na on-line alebo diaľkové vzdelávanie. Návrat do školy však nesmie ohroziť pokrok, ktorý sa doteraz v súvislosti s koronavírusom dosiahol, zdôraznila Celaáová. Bežné školské činnosti sa neobnovia, keďže by podľa nej nebolo možné dodržiavať potrebný odstup.

Nové pravidlá pravdepodobne ovplyvnia viac školy v mestách, než vo vidieckych oblastiach, ktoré majú v triedach často menej ako 15 žiakov. V Španielsku, ktoré je v prvej štvorke krajín s najvyšším počtom úmrtí na koronavírus v Európe, sa školy znovu otvoria v septembri.

Viac o téme: ŠkolyVládaPandémiaŠpanielskoMadridKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu