Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

KORONAVÍRUS V Maďarsku si nevedia dať rady: Ďalších 12 obetí, vírus sa šíri naďalej

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Balogh Zoltán/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - Do utorňajšieho rána zomrelo v Maďarsku na ochorenie COVID-19 ďalších 12 chronicky chorých pacientov a počet potvrdených nakazených novým druhom koronavírusu stúpol o 30 na 3065, vyplýva z aktuálnych údajov vládneho krízového štábu zverejnených na stránke koronavirus.gov.hu.

Počet obetí vzrástol na 363. Z ochorenia sa vyliečilo 709 pacientov. V nemocniciach leží 982 chorých na COVID-19, z nich 55 je napojených na pľúcnu ventiláciu. Krízový štáb poznamenal, že prvá fáza, ktorou je príprava zdravotníctva, bola ukončená. Nemocnice pripravili svoje kapacity na etapu masového rozšírenia ochorenia. Začína sa druhá fáza ochrany, čo ale neznamená koniec epidémie, pretože vírus sa naďalej rozširuje.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Cieľom krízového štábu je postupne pri zachovaní prísnych pravidiel obnoviť život tak, aby sa obišlo nekontrolovanému prepuknutiu nákazy. Stále platí obmedzenie pohybu v Budapešti a v Peštianskej župe, v ďalších mestách a župách epidemiologické opatrenia už zmiernili. Rúška sú povinné v hromadných dopravných prostriedkoch a v obchodných zariadeniach.

Viac o téme: PandémiaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu