Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS V Británii klesol počet úmrtí tretí deň po sebe: Minister pripustil chyby

Michael Gove Zobraziť galériu (2)
Michael Gove (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Počet úmrtí na nový koronavírus v Británii sa za uplynulých 24 hodín zvýšil o 315 na 28.446. Informovala o tom v nedeľu televízia Sky News s odvolaním sa na britskú vládu. Ide o značný pokles v porovnaní so sobotou, keď bolo hlásených 621 nových úmrtí, i s piatkom (739).

Od soboty pribudlo 4339 pozitívne testovaných osôb, celkovo ich je 186.599. Za 24 hodín, do nedeľňajšej deviatej hodiny ráno, sa v Británii uskutočnilo 76.496 testov na koronavírus, čím sa ich celkový počet zvýšil na 1.206.405 (niektoré osoby boli testované viackrát).

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Člen britskej vlády Michael Gove na tlačovej konferencii uviedol, že na vírus bolo testovaných viac ako 200.000 kľúčových pracovníkov a ich rodín, pričom kritériá testovania boli rozšírené na každého nad 65 rokov, kto má príznaky a na každého, kto musí cestovať do práce.

Britský minister dopravy Grant Shapps v nedeľu v talkšou Andrewa Marra v televízii BBC One pripustil, že na koronavírus by zomrelo menej Britov, keby bolo skôr k dispozícii viac testov. "Veľa vecí" by podľa neho mohlo vyzerať inak, ak sa v Spojenom kráľovstve robilo 100.000 testov denne pred rozšírením ochorenia COVID-19.

Viac o téme: ChybyúmrtiaBritániaKoronavírusMichael Gove
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu