Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

KORONAVÍRUS Španielsko zaznamenalo najnižší počet denných úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

MADRID - Za uplynulých 24 hodín zaregistrovali v Španielsku 268 nových prípadov úmrtia súvisiacich s pandémiou infekčnej choroby COVID-19. Ako poznamenala agentúra AFP, štvrtok je piatym dňom po sebe, keď sa denný prírastok obetí pohybuje okolo 300. Súčasne ide o najpriaznivejšiu dennú bilanciu od 20. marca, keď bolo hlásených 235 úmrtí.

Pandémii vyvolanej koronavírusom SARS-CoV-2 v Španielsku doteraz podľahlo 24.543 ľudí. Táto krajina sa tak v počte úmrtí radí na štvrtú priečku za USA, Taliansko a Britániu. Počet ľudí s pozitívnym testom na COVID-19 v Španielsku stúpol zo stredajších 212.917 na 213.435.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

AFP pripomenula, že španielska vláda nedávno začala do celkového počtu pozitívne testovaných započítavať iba pacientov, u ktorých sa koronavírus zistil pomocou polymerázovej reťazovej reakcie (PCR). Z infekčnej choroby COVID-19 sa v Španielsku doteraz vyliečilo viac ako 112.000 ľudí.

Odborníci pre oblasť verejného zdravia sa domnievajú, že epidémia choroby COVID-19 v Španielsku dosiahla svoj vrchol 2. apríla, keď za 24 hodín zomrelo 950 ľudí. Odvtedy počet úmrtí postupne klesá. V krajine platia od 14. marca veľmi prísne obmedzenia pohybu. Až do uplynulej nedele mohli svoje domy alebo byty opúšťať len dospelé osoby, aj to len na nákup potravín a liekov, cestu do práce alebo na prechádzku so psom.  

Tieto obmedzenia boli minulý týždeň predĺžené do 9. mája, ale premiér Pedro Sánchez v utorok predstavil plán ich postupného zmierňovania, ktorý bude mať štyri fázy. Celý proces by sa mal zavŕšiť do konca júna.

Viac o téme: ObeteŠpanielskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu