Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS VIDEO Nemocnica v Petrohrade nezvláda nápor pacientov: Na vyšetrenie čakajú aj 10 hodín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Za uplynulých 24 hodín pribudlo v Rusku ďalších 7099 pozitívne testovaných. Federálny krízový štáb vo štvrtok ďalej podľa agentúry TASS informoval, že celkový počet nakazených vo všetkých regiónoch sa zvýšil na 106.498.

Ochoreniu doposiaľ podľa údajov krízového štábu podľahlo 1073 ľudí a 11.619 sa uzdravilo, z toho zhruba 1333 za ostatný deň. Približne 2828 nových infikovaných pacientov nevykazuje žiadne symptómy. Ruský prezident Vladimir Putin v utorok oznámil, že nariadil jednotlivým orgánom pripraviť do 5. mája plány, na základe ktorých by sa od 12. mája postupne rušili obmedzenia zavedené proti šíreniu nového koronavírusu. Platnosť obmedzení súvisiacich s pandémiou predĺžili v Rusku do 11. mája.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Agentúra AFP zverejnila vo štvrtok na svojom twitterovom účte video zachytávajúce rad približne 25 sanitiek pred jednou z nemocníc v Petrohrade, ktoré priviezli pacientov s chorobou COVID-19. Keďže prijatý môže byť vždy len jeden pacient a prijímacia hala sa potom dezinfikuje, celý proces sa predlžuje a sanitky tak môžu čakať aj desať hodín.

 

Viac o téme: NemocnicaKolónaPacientiSanitkyRuskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu