Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS Brazília v počte obetí predbehla Čínu: Celkovo zomrelo vyše 5-tisíc ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Eraldo Peres)

BRAZÍLIA - Brazília, najviac zasiahnutá juhoamerická krajina v súvislosti s koronavírusovou pandémiou, zaznamenala už vyše 5000 úmrtí na ochorenie COVID-19. Informovala o tom v noci na stredu tlačová agentúra AFP s odvolaním sa na tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

Počas uplynulých 24 hodín nemocnice zaevidovali rekordných 474 úmrtí, pričom počet infikovaných sa zvýšil na 71.886, uviedlo ministerstvo. Celkový počet úmrtí na COVID-19 v Brazílii je teraz vyšší než v Číne, kde sa nový typ koronavírusu po prvý raz objavil koncom minulého roka predtým, ako sa rozšíril po celom svete.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Pravicový brazílsky prezident Jair Bolsonaro pravidelne vyjadruje svoju netrpezlivosť s reštrikciami, ktoré zaviedli štátni guvernéri so zámerom spomaliť šírenie choroby, a vehementne sa zasadzuje za opätovné naštartovanie ekonomickej aktivity. Minister zdravotníctva Nelson Teich, ktorý sa ujal úradu iba v tomto mesiaci po kontroverznom odvolaní jeho predchodcu, minulý týždeň - keď počet mŕtvych dosiahol 3000 -, vyhlásil, že je predčasné pripisovať nárast úmrtí prudkému zvýšeniu prípadov infekcie. Podľa neho to môže byť výsledkom nárastu testovania.

Sao Paulo, najťažšie postihnutý štát, kde je tretina všetkých prípadov nákazy v krajine, plánuje od 11. mája postupne obnovovať ekonomickú činnosť - sektor za sektorom. Štáty Rio de Janeiro a Minas Gerais sa pripravujú na podobné opatrenia, zatiaľ čo federálny dištrikt hlavného mesta Brazília a štát Santa Catarina už určitú časť týchto aktivít obnovili.

Viac o téme: BrazíliaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu