Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Španielska polícia rozbila medzinárodnú sieť pašerákov drog

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

MADRID - Španielska polícia oznámila v utorok rozbitie medzinárodnej siete pašerákov drog. Policajti pri viacerých raziách zaistili štyri tony kokaínu a zatkli 28 ľudí. Informovala o tom agentúra AFP.

Skupinu podľa polície tvorili "skúsení námorníci a známi prevádzači", ktorí spolupracovali s medzinárodnými pašerákmi drog. Zameriavali sa na kokaín. V stanovisku polície sa uvádza, že išlo o najväčšiu skupinu na území španielskej Galície, ktorá disponovala "veľkým počtom člnov". Drogy uskladňovala na rôznych miestach medzi Portugalskom a prístavným mestom Pontevedra.

Španielski vyšetrovatelia pri razii spolupracovali s americkými, britskými a kolumbijskými úradmi. Z informácií, ktoré získali, polícia zistila, že pašeráci mali prevziať drogy z "materskej lode", ktorú napokon policajti zadržali približne 370 kilometrov od španielskeho pobrežia. Loď plaviaca sa pod togskou vlajkou bola na mori približne tri týždne. Polícia na nej zadržala 15-člennú posádku. Väčšina zatknutých bola bangladéšskej a nepálskej národnosti.  

V rovnakom čase polícia uskutočnila razie na 20 adresách v Galícii, pričom zatkla 13 podozrivých. Niektorí z nich už boli v minulosti za pašovanie drog odsúdení. Galícia je vďaka členitému pobrežiu ideálnou vstupnou bránou pre pašovanie drog do Európy. V novembri polícia pri pobreží Galície zadržala 20-metrovú ponorku, ktorá niesla tri tony kokaínu v hodnote približne 100 miliónov eur. Išlo o vôbec prvý zaznamenaný prípad využitia ponorky na pašovanie drog.

Viac o téme: DrogyPašovanieŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu