Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rotterdamská polícia zhabala stovky kíl kokaínu: Jeho hodnotu počítali v miliónoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ROTTERDAM - Holandská polícia zadržala v prístave mesta Rotterdam zásielku 2020 kilogramov pašovaného kokaínu, ktorý by mal na čiernom trhu odhadovanú hodnotu vyše 151 miliónov eur.

Informovala o tom v nedeľu tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady. Drogy polícia objavila v prepravnom kontajneri s banánmi z Ekvádoru, ktorý bol určený pre istú maďarskú spoločnosť, uviedla vo vyhlásení pre médiá rotterdamská prokuratúra. K nálezu došlo počas sobotňajšej inšpekcie v prístave.

Úrady maďarskú firmu, ktorá mala dostať zásielku banánov, nekonkretizovali. "Príjemca pravdepodobne nemal s pašovanými narkotikami nič spoločné," dodala prokuratúra. Kontajner dorazil z ekvádorského mesta Guayaquil.

Rotterdamské úrady minulý víkend zhabali 374 kilogramov kokaínu, ktorý bol takisto ukrytý v zásielke banánov. Hodnota kontrabandu by na čiernom trhu predstavovala 28 miliónov eur. V súvislosti s nálezom boli zatknutí dvaja muži. Rotterdamské colné úrady minulý rok zadržali celkovo 38.000 kilogramov kokaínu. Zhabané zásielky drog holandské úrady zdokumentujú a následne zlikvidujú.

Viac o téme: KokaínPolícia HolandskoRotterdam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu