Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

KORONAVÍRUS Británia si minútou ticha uctila zdravotníkov, ktorí zomreli v boji s pandémiou

Zamestnanci stoja pred nemocnicou počas minúty ticha za zdravotníckych pracovníkov, ktorí v krajine zomreli na ochorenie COVID-19
Zamestnanci stoja pred nemocnicou počas minúty ticha za zdravotníckych pracovníkov, ktorí v krajine zomreli na ochorenie COVID-19 (Zdroj: TASR/Peter Byrne/PA via AP)

LONDÝN - Spojené kráľovstvo si v utorok minútou ticha pripomenulo pamiatku zdravotníckych pracovníkov, ktorí v krajine zomreli na ochorenie COVID-19, informovala na svojej webovej stránke stanica BBC.

Tento prejav úcty bol naplánovaný na 11.00 h miestneho času (12.00 h SELČ) a zúčastní sa na ňom aj premiér Boris Johnson.  Viac ako 100 zdravotníkov a sociálnych pracovníkov zomrelo v Británii v súvislosti s koronavírusom. Britská vláda čelila kritike za neschopnosť zabezpečiť zdravotníkom dostatok ochranných odevov a vybavenia i nedostatočné testovanie v radoch pracovníkov NHS.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Syn jedného z lekárov, ktorí nákaze podľahli, britskú vládu vyzval, aby sa verejne ospravedlnila za nedostatok osobných ochranných prostriedkov pre zdravotníckych pracovníkov. Počet úmrtí na nový koronavírus v Británii dosiahol 21.092, informovalo v pondelok britské ministerstvo zdravotníctva. Obete zomreli v nemocnici po tom, čo mali pozitívne testy na ochorenie COVID-19 spôsobované novým koronavírusom.

Údaj zahŕňa aj 82 zamestnancov Národnej zdravotnej služby (NHS), čo je britský štátny zdravotnícky systém, a tiež 16 pracovníkov z oblasti sociálnej starostlivosti, ktorí zomreli v nemocniciach v Anglicku. BBC uvádza, že v Británii koronavírusu celkovo podľahlo najmenej 113 zdravotníckych pracovníkov.

Viac o téme: ZdravotníciMinúta ticha LondýnVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu