Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Infikovanú ženu omylom vyhlásili za mŕtvu: Rodina nevie, koho spopolnili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

GUAYAQUIL - Lekári v ekvádorskej nemocnici zažili značné prekvapenie, keď odrazu "ožila" žena, ktorú predtým vyhlásili za mŕtvu v dôsledku ochorenia COVID-19. Veľkú radosť mali aj príbuzní, ktorí si ju pri identifikácii pomýlili s telom niekoho iného a to dali medzičasom spopolniť, uviedla v sobotu agentúra AFP.

Sedemdesiatštyriročnú Albu Maruriovú hospitalizovali s horúčkou a dýchacími problémami v marci v meste Guayaquil, jednom z najväčších ohnísk nákazy v krajine. Tri týždne neskôr stratila vedomie a 27. marca ju vyhlásili za mŕtvu. O týždeň neskôr požiadali pozostalých o identifikáciu tela v nemocničnej márnici, avšak tí si z obavy pred nákazou zachovali značný odstup. Telo bolo uložené na boku a videli mu len chrbát, nie tvár.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Maruriovej neter, Jaime Morlaová, nadobudla presvedčenie, že šlo o jej tetu. "Bála som sa jej pozrieť na tvár. Bola som od nej meter a pol. Mala rovnaké vlasy a typ pokožky. Ešte mala aj rovnaké zranenie ako nedávno utrpela teta," povedala Morlaová. Po tom, čo "identifikovala" svoju tetu, telo odviezli do pohrebného ústavu a spopolnili.

Maruriová sa prebrala vo štvrtok v nemocnici a vysvetlila lekárom kto je. Následne ich požiadala, aby zatelefonovali jej sestre. "Lekári šli domov k mojej tete, aby si to overili a informovali rodinu, že prišlo k omylu," vyhlásil synovec Juan Carlos. "Naši do dnešného dňa netušia koho popol majú doma." Úrady zaznamenali v meste Guayaquil viac než 22.000 prípadov nového koronavírusu a 576 úmrtí s ním súviacích. Ekvádor je po Brazílii druhou najviac vírusom postihnutou krajinou v Južnej Amerike. 

Viac o téme: PandémiaSpopolnenieEkvádorKoronavírusQuito
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu