Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Nemecké predsedníctvo v EÚ sa podľa Merkelovej bude venovať pandémii i klíme

Nemecká kancelárka Angela Merkelová
Nemecká kancelárka Angela Merkelová (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber, Pool)

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová v sobotu povedala, že nemecké predsedníctvo v Rade Európskej únie (EÚ) sa bude venovať kríze v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 i klimatickej politike, informovala agentúra AP.

Nemecko od 1. júla prevezme rotujúce polročné predsedníctvo v Rade Európskej únie od Chorvátska, pripomína na svojej webovej stránke nemecký denník Handelsblatt. Merkelová podľa AP poukázala na hospodársky dopad pandémie a povedala, že v najbližších týždňoch a mesiacoch bude dôležité prejaviť súdržnosť.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Počas nemeckého predsedníctva podľa Merkelovej musí byť viditeľné úsilie na hospodárske posilnenie Európy a spoločenskej súdržnosti. Nemecká kancelárka takisto hovorila o vybudovaní európskeho zdravotníckeho systému a pripomenula aj oblasť klímy a životného prostredia.

Hlavy vlád a štátov členských krajín EÚ sa 23. apríla v rámci mimoriadneho online summitu dohodli na prijatí finančného balíka v hodnote 540 miliárd eur. Z tejto sumy sa majú financovať opatrenia na oživenie európskej ekonomiky, ktorú negatívne postihla pandémia nového koronavírusu.

Viac o téme: PandémiaKlímaAngela MerkelováEurópska úniaKancelárks
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu