Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Trump podpísal ďalší zákon o finančnej pomoci, a to pre podnikateľov a nemocnice

Americký prezident Donald Trump
Americký prezident Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Alex Brandon)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump podpísal ďalší zákon o finančnej pomoci na podporu malých a stredných podnikov zasiahnutých negatívnymi dôsledkami pandémie nového koronavírusu.

Ako v piatok informovala televízia NBC, Trumpova administratíva na to vyčlenila 484 miliárd dolárov, ktoré sú určené aj pre nemocnice, pretože pre epidémiu museli odložiť isté druhy operačných zákrokov. Agentúra Reuters spresnila, že z tohto balíka peňazí je 320 miliárd dolárov určených pre malých a stredných podnikateľov. Ďalšími 60 miliardami dolárov vláda prispeje pre ďalšie epidémiou zasiahnuté sektory - napr. pre poľnohospodárstvo. Sumu 75 miliárd dolárov dostanú nemocnice a 25 miliárd bolo vyhradených na zintenzívnenie testovania na koronavírus.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Kongresmani medzičasom začali pracovať na ďalšom balíku pomoci, ktorý by podľa demokratov mohol pomôcť jednotlivým štátom a mestám čeliacim pre koronakrízu veľkým deficitom v rozpočte. Odporcom tohto plánu je však líder republikánskej väčšiny v Senáte Mitch McConnell, ktorý tento týždeň povedal, že podanie návrhu na vyhlásenie bankrotu by mohlo byť pre štáty s obmedzenými finančnými prostriedkami lepšou alternatívou.

Viac o téme: NemocnicaZákonPodnikateliaFinančná pomocDonald TrumpKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu