Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS V Británii pribudlo 684 úmrtí: Stránka na objednanie domácich testov skolabovala

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Vo Veľkej Británii pribudlo za 24 hodín ďalších 684 úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré vyvoláva nový koronavírus. Celkovo mu podľahlo 19.506 ľudí, vyplýva z najnovších údajov britského ministerstva zdravotníctva zverejnených v piatok a platných k štvrtkovej 18.00 h SELČ.

Zároveň ide o mierny nárast denného počtu obetí - vo štvrtok bolo v rovnakom čase hlásených 616 nových úmrtí. pričom išlo o najnižší denný prírastok počas pracovného dňa za uplynulé tri týždne. Tieto údaje nezahŕňajú tých, ktorí zomreli v domovoch s opatrovateľskou službou alebo doma. V Británii bolo k piatkovej deviatej hodine dopoludnia na koronavírus testovaných ďalších 18.401 osôb, z ktorých 5386 malo pozitívne výsledky.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Celkový počet testov k uvedenému času v Spojenom kráľovstve dosiahol 612.031, pričom niektorým ľuďom boli vzorky odobraté viackrát. Od piatka je dočasne neprístupná nová webová stránka vlády pre pracovníkov v kľúčových odvetviach, ktorí si prostredníctvom nej môžu rezervovať testy na koronavírus.

Ministerstvo zdravotníctva podľa BBC uviedlo, že pracuje na "rýchlom zlepšení" jej dostupnosti a ďalšie testy by mali byť k dispozícii v sobotu. V prvých dvoch minútach od uvedenia stránky do prevádzky bolo objednaných 5000 súprav na domáce testovanie.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyLondýnVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu