Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS V utečeneckom tábore v Libanone potvrdili už päť prípadov nákazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Matt Dunham)

BEJRÚT - Najmenej piati obyvatelia palestínskeho utečeneckého tábora na východe Libanonu sa infikovali novým koronavírusom SARS-CoV-2. S odvolaním sa na správy miestnych zdravotníkov a Úradu OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe (UNRWA) o tom v piatok informovala agentúra DPA.

Prvý pozitívny test mala ešte v stredu Palestínčanka pôvodom zo Sýrie, ktorú previezli do štátnej nemocnice v Bejrúte. V tábore následne vykonali všetky nevyhnutné opatrenia. Na prítomnosť vírusu otestovali aj ďalších 146 ľudí, ktorí v posledných dňoch mohli prísť so ženou do kontaktu, oznámil UNRWA ešte v stredu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Testovanie v tábore Wavel v údolí Bikáa následne odhalilo štyri ďalšie infikované osoby. Vo všetkých prípadoch išlo o blízkych príbuzných prvej pacientky. "Všetky štyri osoby sledujeme v domácej izolácii, keďže ich zdravotný stav si nevyžaduje hospitalizáciu," spresnil úrad.

Palestínske ľudové komisie, ktoré tábor riadia, uzavreli všetky jeho vstupy a zakázali ľuďom ho opúšťať. UNRWA medzitým uviedol, že na juhu krajiny pripravuje priestory, ktoré by mohli slúžiť ako izolačné centrum pre prípadné ďalšie infikované osoby. Na území Libanonu žije v 12 táboroch približne 400.000 palestínskych utečencov. V krajine sa takisto nachádza viac ako milión sýrskych utečencov a ďalších Sýrčanov, ktorí majú právo na pobyt.

Viac o téme: PandémiaUtečenecký táborLibanonKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu