Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Nepokojní britskí lekári poslali vláde predžalobnú výzvu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Dvaja britskí lekári, ktorí boli vystavení pacientom infikovaným novým koronavírusom SARS-CoV-2, zaslali vláde v Londýne predžalobnú výzvu v súvislosti s nedostatkom osobných ochranných prostriedkov a absenciu jasných pravidiel ich distribúcie a využitia. Vo štvrtok o tom informovala agentúra Reuters.

Právni zástupcovia oboch lekárov, muža a jeho tehotnej manželky, napísali vo štvrtok britskému ministrovi zdravotníctva Mattovi Hancockovi žiadosť o okamžité prehodnotenie oficiálnych pravidiel používania ochranných prostriedkov, ako aj spôsobu ich prerozdeľovania.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Je povinnosťou vlády chrániť zdravotníkov, medzi ktorými panuje veľké znepokojenie ohľadom bezpečnostných protokolov, ktoré - ako sa zdá - sa menia bez hlbšieho zmyslu," uviedli lekári v liste. Britské normy používania a distribúcie ochranných prostriedkov nie sú podľa ich názoru v súlade s pravidlami Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), vystavujú zdravotníkov väčšiemu riziku nákazy, sú nejasné a nekonzistentné.

List je predbežným krokom pred podaním žaloby. Ochoreniu COVID-19, ktorého pôvodcom je nový koronavírus, podľahlo v Spojenom kráľovstve už 69 zamestnancov britského Národného zdravotníckeho systému (NHS).

Viac o téme: LekáriPandémiaLondýnKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu