Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS Nemecké spolkové krajiny zavádzajú povinné nosenie rúšok na verejnosti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Hlavné mesto Berlín a ďalšie nemecké spolkové krajiny v utorok oznámili, že zavedú povinné nosenie ochranných masiek počas cestovania verejnou dopravou, resp. v obchodoch. Cieľom tohto opatrenia je zastaviť šírenie nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, informovala agentúra AFP.

Berlínsky starosta Michael Müller povedal, že mesto toto opatrenie zavádza, aby "bolo schopné chrániť ľudí" vo vlakoch, autobusoch a električkách. Účinnosť nadobudne 27. apríla, netýka sa však obchodov. Nosenie rúšok či inej ochrany tváre nie je v Nemecku povinné. Nemecká kancelárka Angela Merkelová však minulý týždeň vyhlásila, že "je odporúčané používať ochranné masky v prostriedkoch verejnej dopravy a počas nakupovania,"

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Opatrenie už predtým zaviedli Bavorsko, Meklenbursko-Predpomoransko a Sasko, uvádza na svojej stránke denník Die Welt. V utorok sa k nim pridali i spolkové krajiny Bádensko-Württembersko, Durínsko, Šlezvicko-Holštajnsko, Hesensko a Hamburg. Povinnosť nosiť masky vstúpi v jednotlivých krajinách do platnosti v najbližších dňoch. Vláda v Sasku-Anhaltsku o tomto opatrení rozhodovala v utorok a do platnosti by malo vstúpiť od štvrtka.

Viac o téme: RúškoNemeckoBerlínKoronavírusSpolkové krajiny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu