Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Singapur má rekordný nárast nových prípadov, nákaza sa šíri medzi robotníkmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ee Ming Toh)

SINGAPUR - Singapur zaznamenal v piatok rekordný počet 942 nových prípadov infekcie novým koronavírusom, čím sa celkový počet nakazených v zvýšil na 5992. Informoval o tom v sobotu denník The Guardian s odvolaním na singapurské ministerstvo zdravotníctva.

Počet prípadov nákazy v uplynulých dňoch rástol. Zatiaľ čo v stredu ich evidovali 447, vo štvrtok ich bolo už 728. Na chorobu COVID-19 tam doteraz zomrelo 11 ľudí. Singapur, kde na malej ploche žije okolo 5,7 milióna ľudí, bol pritom dávaný za globálny príklad úspešného boja s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Ten sa však začal v poslednom čase hromadne šíriť medzi zahraničnými robotníkmi - väčšina je z Bangladéša - žijúcimi v stiesnených podmienkach v ubytovniach, pričom v jednej izbe ich môže byť od 12 do 20. Skupina Transient Workers Count Too (Migrujúci robotníci sa tiež počítajú, TWC2) už v marci vyzvala vládu, aby vypracovala plány na ochranu tejto skupiny obyvateľstva. Úrady preto začali pripravovať premiestnenie časti robotníkov do viacpodlažných parkovísk, vojenských táborov a botelov.

Deväť ubytovní, z ktorých najväčšia má kapacitu 24.000 osôb, bolo vyhlásených za izolačné jednotky, zatiaľ čo ostatné, v ktorých sa nachádza asi 300.000 robotníkov, boli uzatvorené a môžu ich opustiť iba pracovníci nevyhnutní pre chod ekonomiky. Jeden stavebný robotník z Bangladéša denníku Guardian povedal, že v jeho ubytovni sa čaká v radoch na vstup do spoločných spŕch a toaliet, ktoré často zápasia s nedostatkom vody.

Viac o téme: RobotníciŠírenieNákazaPrípadySingapurKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu