Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Trump si servítku pred ústa nedáva: Počet úmrtí v Číne je oveľa vyšší, než priznali

Americký prezident Donald Trump
Americký prezident Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Alex Brandon)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v piatok uviedol, že skutočný počet úmrtí na nový koronavírus v Číne je "oveľa vyšší" dokonca aj po tom, čo čínski predstavitelia zverejnili nový počet, výrazne zvyšujúci údaj o mŕtvych v meste Wu-chan, kde sa pandémia koncom vlaňajška začala.

"Čína práve oznámila dvojnásobok počtu úmrtí na Neviditeľného nepriateľa. Je však oveľa vyšší než ten údaj a oveľa vyšší než v USA, ani sa k tomu (skutočnému) nepribližuje," napísal Trump v tweete, ktorý citovala tlačová agentúra AFP. Prezident USA zrejme poukazoval na nečakané zvýšenie počtu úmrtí vo Wu-chane o 50 percent, ale nejde "dvojnásobné" zvýšenie, ako Trump tvrdil.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.

Nový počet mŕtvych vo Wu-chane zverejnila Čína po silnejúcich pochybnostiach vo svete o svojej transparentnosti. Čínski predstavitelia uviedli, že k počtu mŕtvych vo Wu-chane dodali 1290. Práve v tomto meste zaznamenali drvivú väčšinu zo všetkých oficiálne oznámených úmrtí v Číne na ochorenie COVID-19, spôsobované novým koronavírusom.

Viac o téme: úmrtiaČínaDonald TrumpKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu