Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Dobré správy z Iránu: Počet obetí už šiesty deň po sebe klesá

Človek v Iráne chrániaci sa rúškom.
Človek v Iráne chrániaci sa rúškom. (Zdroj: SITA/AP Photo/Vahid Salemi)

TEHERÁN - Irán hlási za uplynulých 24 hodín ďalších 89 úmrtí na ochorenie COVID-19, čím sa celkový počet obetí zvýšil na 4958. Denný prírastok počtu obetí tak už šiesty deň po sebe klesá, píše agentúra AFP.

V krajine pribudlo 1499 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom a celkovo ich je 79.494. V kritickom stave je 3563 pacientov, uviedol v piatok hovorca iránskeho ministerstva zdravotníctva Kijánúš Džahánpúr. V Iráne napriek narastajúcemu počtu prípadov nákazy otvorili v sobotu (11. 4.) niektoré podniky a úrady. Výnimkou je hlavné mesto Teherán, kde sa tak udeje až tento víkend.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.

Koronavírus ohrozuje aj iránske väznice, kde došlo v uplynulých týždňoch k niekoľkým vzburám z dôvodu nedostatočných hygienických opatrení. Irán oznámil prvé prípady nákazy novým koronavírusom 19. februára. Odvtedy sa v zahraničí objavujú dohady, že skutočný počet úmrtí a nakazených by mohol byť vyšší. Iránske ministerstvo zdravotníctva už potvrdilo, že tieto počty môžu byť z dôvodu obmedzeného množstva testov o niečo vyššie.

Viac o téme: ObeteIránKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu