Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Irán hlási 122 ďalších úmrtí na ochorenie COVID-19

(Zdroj: TASR/AP Photo/Vahid Salemi)

TEHERÁN - Irán v piatok oznámil ďalších 122 úmrtí v dôsledku nákazy novým koronavírusom, čím sa celkový počet obetí v krajine zvýšil na 4232. Za posledných 24 hodín otestovali v islamskej republike pozitívne 1972 ľudí a počet infikovaných v najhoršie zasiahnutej krajine Blízkeho východu tak stúpol na 68.192.

Vyplýva to z údajov ministerstva zdravotníctva, ktoré prevzala agentúra AFP. "Za posledných 24 hodín sme, žiaľ, zaznamenali nárast prípadov ochorenia v možno piatich až ôsmich provinciách vyhľadávaných turistami vrátane Teheránu," povedal na tlačovej konferencii hovorca ministerstva Kijánúš Džahánpúr.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Oznámenie prišlo deň pred tým, ako má Irán podľa avizovaných plánov opätovne otvoriť "nízko rizikové" podniky v rámci krokov zameraných na ochranu svojej sankciami zasiahnutej ekonomiky. Irán oznámil prvé prípady nákazy novým koronavírusom 19. februára. Odvtedy sa v zahraničí objavujú dohady, že skutočný počet úmrtí a nakazených v krajine by mohol byť vyšší než Teherán oficiálne zverejňuje.

V reakcii na zdravotnú krízu v Iráne uzavreli školy a univerzity, ako aj kiná, štadióny i šiitské pútnické miesta. Úrady tiež varovali ľudí, aby necestovali počas sviatkov perzského Nového roka, ktoré sa skončili minulý týždeň.

Viac o téme: ObeteúmrtiaIránKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu