Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Budeme potrebovať 30-tisíc nemocničných postelí a 8-tisíc ventilátorov, tvrdí Orbán

Maďarský premiér Viktor Orbán
Maďarský premiér Viktor Orbán (Zdroj: TASR/AP/Julien Warnand)

BUDAPEŠŤ - Maďarsko vo fáze masového šírenia nákazy koronavírusom bude potrebovať 30.000 nemocničných postelí a 8000 pľúcnych ventilátorov, vyhlásil v piatok premiér Viktor Orbán v pravidelnom piatkovom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió.

Podľa jeho slov epidemiologické opatrenia uplynulých týždňov napomohli k tomu, aby šírenie nákazy bolo spomalené a aby nemocnice bolo možné na masovú nákazu pripraviť. Predseda vlády zdôraznil, že sa treba pripraviť na príchod ťažšieho obdobia, a pripomenul, že v krajine je vyše 10.000 domovov dôchodcov, kde ak sa nakazí iba desať seniorov, aj tak bude treba hospitalizovať až 10.000 ľudí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Maďarsku zomrelo za posledných 24 hodín na ochorenie COVID-19 14 starších pacientov, čím celkový počet obetí stúpol na 156. Potvrdených prípadov nákazy stúpol na 1763. Z ochorenia sa zotavilo 207 pacientov. V povinnej domácej karanténe je 12.401 osôb, vyplýva z aktuálnych údajov krízového štábu, podľa ktorých akreditované laboratóriá vykonali už 41.590 testov.

Viac o téme: PosteleVentilátoryMaďarskoViktor OrbánKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu