Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Dánsko umožní znovuotvorenie kaderníctiev a autoškôl

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KODAŇ - V Dánsku sa v pondelok 20. apríla budú môcť opäť otvoriť niektoré malé prevádzky, ako sú kaderníctva, salóny krásy či autoškoly, ktoré boli zatvorené pre obavy zo šírenia koronavírusu. Oznámila to v piatok dánska vláda.

Už od stredy sa v tejto severskej krajine otvorili niektoré školy a predškolské zariadenia. Školy však museli splniť špeciálne požiadavky vrátane zabezpečenia dostatočného priestoru medzi jednotlivými žiakmi. Niektoré preto avizovali, že potrebujú dlhšiu prípravu, pričom otvoriť by sa mali najneskôr v pondelok, informovala agentúra Reuters.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Dánska premiérka Mette Frederiksenová v utorok oznámila, že vláda navrhuje rýchlejšie tempo uvoľňovania opatrení, ktoré zaviedla v boji proti koronavírusu. Pôvodný vládny návrh postupného uvoľňovania nepočítal s otvorením malých obchodov či kaderníctiev, čo si vyslúžilo rozsiahlu kritiku.

Zatvorené naďalej zostanú reštaurácie, kaviarne, krčmy, posilňovne a ďalšie zariadenia. Zakázané sú tiež väčšie zhromaždenia a pre cudzincov zostávajú zatvorené hranice. V Dánsku dosiaľ zaznamenali 6879 prípadov nákazy a 321 úmrtí súvisiacich s koronavírusom. V apríli tam však už došlo k poklesu v počte denne hlásených nových obetí i hospitalizácii, píše Reuters.

Viac o téme: DánskoKaderníctvoAutoškolaZnovuotvorenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu