Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Warrenová podporila Bidena v boji o Biely dom: Dôležitá je obnova viery Američanov v dobrú vládu

Elizabeth Warrenová
Elizabeth Warrenová (Zdroj: TASR/AP Photo)

WASHINGTON - Americká demokratická senátorka a niekdajšia kandidátka na prezidentku Elizabeth Warrenová podporila v stredu kandidatúru Joea Bidena. Správu priniesla agentúra AP.

"V tomto krízovom okamihu je dôležitejšie než kedykoľvek predtým, aby budúci prezident obnovil vieru Američanov v dobrú a efektívnu vládu, a ja som sledovala Joea Bidena, ako pomáhal našu krajinu prebudovať," uviedla Warrenová na sociálnej sieti Twitter.

Warrenová na Twitteri takisto zverejnila video, v ktorom vysvetľuje, prečo bývalého viceprezidenta Bidena podporuje. Hovorí pritom o jeho životnom príbehu a skúsenostiach z Obamovej administratívy. Senátorka zo štátu Massachusetts zo súboja o Biely dom odstúpila začiatkom marca po tom, ako vo svojom domácom štáte skončila tretia. Bezprostredne po odstúpení odmietla podporiť jedného zo zostávajúcej dvojice demokratických uchádzačov - Joea Bidena alebo Bernieho Sandersa.

"Chcem si nechať trochu času a hlbšie nad tým porozmýšľať," odpovedala vtedy na otázku, koho kandidatúru podporí. Bernie Sanders, ktorý svoju kampaň ukončil minulý týždeň, podporil Bidena v pondelok. V utorok Bidenovi svoju podporu vyjadril aj bývalý prezident Barack Obama.

Viac o téme: PodporaVládaVieraBiely domJoe BidenElizabeth Warrenová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu