Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Južná Kórea plánuje v utorok poslať do USA 600-tisíc testovacích súprav

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Bernd Wuestneck/dpa via AP)

SOUL - Južná Kórea plánuje v utorok poslať do Spojených štátov 600.000 testovacích súprav na prítomnosť koronavírusu. Pôjde o prvú podobnú zásielku po tom, čo o testy požiadal americký prezident Donald Trump. S odvolaním sa na nemenovaného zástupcu Soulu o tom dnes informovala agentúra Reuters.

Trump o testovacie súpravy požiadal v telefonickom rozhovore s juhokórejským prezidentom Mun Če-inom 25. marca. Spojené štáty majú najviac nakazených chorobou COVID-19 na svete, a to viac ako 550.000. Vyplýva to z údajov americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa (JHU), ktorá situáciu okolo šírenia koronavírusu SARS-CoV-2 dlhodobo sleduje.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Lietadlo americkej Federálnej agentúry pre riešenie krízových situácií (FEMA) by malo z Južnej Kórey odletieť v utorok o 22:30 miestneho času (15:30 SELČ). Agentúre Reuters to povedal zdroj, ktorý si prial zostať v anonymite kvôli diplomatickej citlivosti celej akcie. FEMA v USA riadi stratégiu boja s vírusom a plánuje protiepidemické operácie. Dodávku testov hradí americká vláda.

Juhokórejské firmy už skôr doviezli testovacie súpravy do niekoľkých amerických miest, vrátane Los Angeles. Utorková zásielka ale bude prvá, ktorú objednala priamo americká federálna vláda.

Viac o téme: TestyUSAJužná KóreaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu