Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Posádka lietadlovej lode Charles de Gaulle musí ísť do karantény

Charles de Gaulle
Charles de Gaulle (Zdroj: TASR/Y. Bisson/Marine Nationale via AP)

TOULON- Francúzsko začalo v nedeľu s izoláciou 1900 členov posádky lietadlovej lode Charles de Gaulle v dôsledku predošlých pozitívnych prípadov nákazy COVID-19, ktorá sa na palube preukázala u 50 námorníkov, píše agentúra AFP.

Loď na jadrový pohon zakotvila v prístave Toulon na juhu krajiny po tom, čo bola jej misia v Stredozemnom mori a Atlantickom oceáne v dôsledku šírenia nákazy skrátená o desať dní. Podľa miestnych úradov prebieha dôkladná pozemná aj letecká evakuácia lode tak, aby sa predišlo riziku ďalšieho šírenia infekcie.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Troch členov posádky preventívne previezli do nemocnice v Toulon ešte predtým, ako loď zakotvila v prístave. "Všetkých členov posádky čaká testovanie na prítomnosť vírusu, po ktorom budú umiestnení na dva týždne do izolácie, pričom pre nich bude platiť zákaz fyzického kontaktu s rodinami a blízkymi," uviedla hovorkyňa miestnej samosprávy Christine Ribbeová.

Zároveň dodala, že keď sa námorníkom obdobie karantény skončí, môžu sa vrátiť domov. Na lodi bude od utorka prebiehať dezinfekcia všetkých priestorov. Ministerstvo obrany v piatok uviedlo, že nemá známosť o tom, ako sa mohol vírus dostať na palubu. Lietadlová loď Charles de Gaulle však nie je jedinou, kde došlo k šíreniu ochorenia nového typu koronavírusu. V uplynulých týždňoch sa totiž objavil aj na amerických lietadlových lodiach USS Theodore Roosevelt, USS Ronald Reagan a USS Nimitz.

Viac o téme: LoďPosádkaKaranténaFrancúzskoKoronavírusCharles de Gaulle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu