Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Počet prípadov v Slovinsku mierne stúpol, policajti majú problém s respirátormi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ĽUBĽANA - Počet obetí ochorenia COVID-19 v Slovinsku stúpol na 53, pričom za posledný deň nákaze podľahli traja ľudia. Podľa oficiálnych vládnych údajov počet infikovaných vzrástol o 17 na celkových 1205, informovala agentúra STA.

Počet nových prípadov je síce oproti uplynulým dňom výrazne nižší, avšak znížil sa aj počet vykonaných testov (572). V súčasnosti je v nemocniciach hospitalizovaných 95 pacientov a 35 z nich sa nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti. Z nemocníc doposiaľ prepustili 150 pacientov, dvoch z nich v sobotu.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Vedúca vládneho tímu expertov pre COVID-19 Bojana Beovičová v piatok povedala novinárom, že Slovinsko pravdepodobne dosiahlo vrchol koronavírusovej epidémie, no so zmierňovaním obmedzení je podľa nej potrebné počkať, a to najmä v prípade zákazu opúšťať miesto bydliska.

Problémy v súvislosti s koronavírusovou pandémiou sprevádzajú aj slovinské bezpečnostné zložky. Odborový zväz polície (SPS) vyzval ministra vnútra Aleša Hojsa a úradujúceho policajného prezidenta Antona Travnera, aby okamžite stiahli respirátory, ktoré polícia dostala na ochranu pred nákazou COVID-19. Podľa polície totiž tieto respirátory nie sú certifikované a sú určené na iné než lekárske účely. Za túto situáciu sú podľa Hojsa zodpovední predchádzajúci predstavitelia polície a ministerstva vnútra. Zároveň dodal, že ak sa respirátory ukážu ako nefunkčné, poskytne polícii primerané ochranné vybavenie.

Viac o téme: Polícia PrípadySlovinskoKoronavírusCOVID-19Respirátory
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu