Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Srbsko hlási viac ako dvesto nových prípadov nákazy COVID-19

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BELEHRAD - Počet prípadov nákazy novým koronavírusom sa v Srbsku za posledný deň zvýšil o 250 na celkových 3630, čo naznačuje klesajúcu tendenciu denného nárastu počtu infikovaných. Chorobe doteraz podľahlo 80 ľudí, uviedla v nedeľu agentúra TASS s odvolaním sa na srbské ministerstvo zdravotníctva.

Za posledný deň úrady zaznamenali šesť úmrtí. V nemocniciach sa dohromady nachádza 2684 ľudí, pričom 146 z nich je pripojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Srbská vláda počas uplynulého týždňa zakázala ľuďom s ochorením COVID-19, ktorí nemajú žiadne alebo len mierne príznaky, aby ostali v domácej liečbe. Podľa nového nariadenia sa musí každý občan s pozitívnym testom na nový koronavírus presunúť do veľkých liečebných centier, ktoré vláda zriadila za účelom efektívnejšieho boja proti ďalšiemu šíreniu nákazy.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Od vypuknutia epidémie v Srbsku otestovali 18.312 ľudí. Srbsko úplne uzavrelo svoje hranice, zrušilo parlamentné voľby a zastavilo medzimestskú autobusovú a železničnú dopravu. Vláda ešte 15. marca vyhlásila stav núdze, pričom zaviedla zákaz nočného vychádzania, ktorý neskôr ešte rozšírila na zákaz vychádzania medzi 17.00 h. večer a 05.00 h ráno.

Úrady tiež v stredu rozšírili víkendový zákaz vychádzania, počas ktorého obyvatelia nebudú môcť, až na výnimky, vychádzať von od piatka 17.00 h. až do pondelka 05.00 h. Pôvodne tento zákaz začínal v sobotu o 13.00 h a končil v pondelok o 05.00 h.

Viac o téme: SrbskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu