Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Kráľovná sa prihovorila Britom: Vyzdvihla dôležitosť odkazu Veľkej noci v čase pandémie

Britská kráľovná Alžbeta II. počas mimoriadneho televízneho prejavu k občanom Veľkej Británie a Spoločenstva národov (Commonwealth)
Britská kráľovná Alžbeta II. počas mimoriadneho televízneho prejavu k občanom Veľkej Británie a Spoločenstva národov (Commonwealth) (Zdroj: TASR/Buckingham Palace via AP)

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. v sobotu počas svojho druhého príhovoru k národu v tomto týždni zdôraznila, že pandémia koronavírusu obyvateľov Spojeného kráľovstva "nezdolá". Panovníčka pri príležitosti najväčšieho kresťanského sviatku zároveň uistila krajanov, že "Veľká noc predsa nie je zrušená", informovala stanica BBC.

"Pre mnohých z nás bude Veľká noc tento rok iná, ale dodržiavaním zákazu sociálnej interakcie chránime druhých. Veľká noc je tu však stále a dnes ju potrebujeme viac, ako kedykoľvek predtým. Aj keď je smrť temná - najmä pre tých, ktorí trpia smútkom - svetlo a život sú väčšie. Nech je živý plameň Veľkonočnej nádeje stabilným sprievodcom našej budúcnosti," uviedla kráľovná.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vyjadrila tiež presvedčenie, že ako dal na Veľkonočnú nedeľu objav zmŕtvychvstalého Ježiša Krista novú nádej jeho nasledovníkom, môže vliať veľkonočné posolstvo novú nádej aj ľuďom v súčasnej neľahkej dobe.  

Celkový počet obetí, ktoré v britských nemocniciach podľahli ochoreniu COVID-19 spôsobenom novým koronavírusom SARS-CoV-2, v sobotu v Británii stúpol o 917 - na 9875. Počet potvrdených prípadov infekcie vzrástol v sobotu o 5234 na 78.991.

Viac o téme: KráľovnáPrejavLondýnAlžbeta II.Veľká BritániaVeľká nocKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu