Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Počet obetí i nakazených v Maďarsku stúpol: Preverujú domovy dôchodcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Csaba Krizsan/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - V uplynulých 24 hodinách v Maďarsku zomrelo 11 pacientov nakazených novým druhom koronavírusu, zväčša išlo o starších ľudí trpiacich inými chorobami. Počet infikovaných stúpol na 1190, pričom väčšina z nich je bez vážnejších príznakov, ale mnohých museli hospitalizovať, zaznelo v piatok v Budapešti na tlačovej konferencii krízového štábu.

Podľa internetového vydania týždenníka Heti Világgazdaság šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová nariadila epidemiologickú kontrolu vo všetkých domovoch dôchodcov v krajine. "V prípade nedostatkov vykonáme okamžite nápravu," dodala.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

V danej situácii, keď výraznejšie rastie počet úmrtí i infikovaných, pričom za deň potvrdili 210 nových prípadov, nie je možné zmierňovať protiepidemiologické opatrenia, zdôraznila Müllerová. Celkový počet obetí dosiahol už 77. Šéfka ANTSZ osobne navštívila budapeštiansky domov dôchodcov na Peštianskej ceste, kde sa nakazilo 151 seniorov a v ktorom na ochorenie COVID-19 zomreli už siedmi pacienti.

Premiér Viktor Orbán vo verejnoprávnom rozhlase Kossuth Rádió povedal, že sa treba pripraviť na etapu masovej nákazy. Dodal, že v najhoršom prípade bude potrebných 7500 - 8000 pľúcnych ventilátorov.

Viac o téme: ObeteNakazeníMaďarskoBudapešťKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu