Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Grónsko má dôvod na radosť! Ako jediná krajina nemá aktívne prípady, všetci sa vyliečili

Pohľad na hlavné mesto Nuuk
Pohľad na hlavné mesto Nuuk (Zdroj: Getty Images)

NUUK – Grónsko potvrdilo prvý prípad nákazy koronavírusom 16. marca. Dovedna zaznamenalo len jedenásť potvrdených prípadov, no keďže sa už všetci vyliečili, krajina nemá nijaké aktívne prípady.

Na celom svete sa koronavírusom SARS-CoV-2 nakazilo už vyše 1,5 milióna ľudí. Ochoreniu COVID-19 dosiaľ podľahlo viac ako 89.000 nakazených. Od vypuknutia epidémie v decembri v čínskom meste Wu-chan sa koronavírus rozšíril do 192 krajín celého sveta. Okrem Číny ťažko zasiahol najmä Irán, Taliansko, Španielsko či iné európske krajiny. Ohnisko epidémie sa nedávno presunulo do Spojených štátov.

Čítajte aj: KORONAVÍRUS Na svete je už skoro 1.5 milióna infikovaných: Najviac trpí Európa

Dôvod na radosť má Grónsko. V krajine sa nakazilo iba jedenásť ľudí, pričom všetci sa už vyliečili. Grónsko je teda jediná krajina, ktorá nemá aktívne prípady ochorenia COVID-19. Všetci jedenásti infikovaní pochádzali z hlavného mesta Nuuk a dodržiavali karanténu.  

Grónsko však nemá nad nebezpečným vírusom vyhraté. Nevylučuje sa totiž, že nákaza sa v krajine objaví znova. Tamojšia vláda preventívne uzatvorila hlavné mesto, ktoré nesmie nikto opustiť a do ktorého nemôže nikto vojsť.

Viac o téme: NákazaGrónskoCOVID-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu