Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Zakrývanie nosa a úst bude na niektorých miestach v Indii povinné

Nosenie rúška je v Indii povinné
Nosenie rúška je v Indii povinné (Zdroj: SITA/AP Photo/Jacquelyn Martin)

NAÍ DILLÍ - Stámilióny ľudí v Indii si musia od stredy na verejných priestranstvách povinne zakrývať nos a ústa. Miestne orgány vydali toto nariadenie v najväčších mestách Naí Dillí a Bombaji, ako aj v najľudnatejšom štáte Uttarpradéš, kde žije asi 200 miliónov obyvateľov, píše agentúra AFP.

"Nosenie rúška môže značne znížiť šírenie nového koronavírusu. Preto sme sa rozhodli, že pokrývka nosa a úst bude povinná pre každého, kto vyjde zo svojho domu," uviedol v stredu večer šéf dillíjskej samosprávy Arvind Kedžrival.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Občania si môžu zakrývať tvár aj akoukoľvek bavlnenou látkou. Indické ministerstvo zdravotníctva cez víkend odporučilo všetkým obyvateľom, aby si zakrývali nos a ústa opakovane použiteľnými rúškami. Vydala tiež on-line pokyny, ako sa dajú vyrobiť.

Celoštátne obmedzenie vychádzania bolo nariadené od 25. marca na 21 dní, pričom obyvatelia majú dovolené opustiť svoje domovy iba za účelom nákupu potravín a liekov. V súčasnosti sa uvažuje o možnosti predĺženia týchto obmedzení. Nové nariadenia prichádzajú do platnosti v čase, keď oficiálny počet prípadov ochorenia COVID-19 v Indii prekročil 5200 vrátane 149 úmrtí.

Viac o téme: PandémiaIndiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu