Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Turecko bojuje so smrteľným vírusom: Erdogan oznámil výstavbu nemocníc

Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan (Zdroj: SITA/AP/Turkish Presidency )

ISTANBUL - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pondelok oznámil, že dve nemocnice na liečbu pacientov s COVID-19, každú s kapacitou 1000 lôžok, postavia v Istanbule, ktorý je epicentrom nákazy v krajine. Informovala o tom agentúra AFP.

"Výstavbu nemocníc dokončíme v priebehu 45 dní a otvoríme ich, aby slúžili verejnosti," povedal Erdogan. Jedna z nemocníc má stáť na mieste, kde sa predtým nachádzalo Atatürkovo medzinárodné letisko. Druhá bude postavená v ázijskej časti Istanbulu.

Turecko zatiaľ zaznamenalo 30.217 prípadov nákazy koronavírusom a 649 úmrtí. Turecký minister zdravotníctva Fahrettin Koca minulý týždeň povedal, že viac ako polovicu všetkých prípadov hlásili v najväčšom meste krajiny, v Istanbule. Turecko podľa Erdogana mobilizovalo v boji s koronavírusom všetky prostriedky.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Prezident ľudí ubezpečil, že turecké nemocnice nemajú v súvislosti s diagnostikovaním a liečbou ochorenia žiadne ťažkosti. Turecko v rámci opatrení v boji proti vírusu zastavilo medzinárodné lety, zakázalo hromadné modlitby a zhromaždenia a zavrelo školy.

Viac o téme: NemocniceTureckoRecep Tayyip ErdoganKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu