Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Turecko zaznamenalo 126 úmrtí a 4000 nových prípadov nákazy

Zdravotníci v Turecku.
Zdravotníci v Turecku. (Zdroj: SITA/AP Photo)

ISTANBUL - Počet úmrtí v dôsledku koronavírusu v Turecku vzrástol v piatok o 126 na celkovo 1769. Turecko takisto zaznamenalo viac ako 4000 nových prípadov infekcie. Vyhlásil to minister zdravotníctva Fahrettin Koca, ktorého citovala agentúra DPA.

Celkový počet prípadov nákazy koronavírusom dosiahol v krajine 78.546, uviedol Koca. Vrchol nákazy by podľa neho malo Turecko dosiahnuť v priebehu desiatich dní. Turecko už v dôsledku koronavírusu uzavrelo väčšinu verejných priestorov a pozastavilo leteckú dopravu. Prvý prípad 83-miliónová krajina zaznamenala 11. marca.

Viac infromácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.

Minulý víkend vláda zaviedla v 31 najväčších mestách dvojdňové obmedzenie pohybu. To by malo pokračovať aj tento víkend - od piatkového večera až do nedeľnej polnoci. Viceprezident Fuat Oktay takisto oznámil, že Turecko repatriuje zo zahraničia takmer 25.000 tureckých občanov z 59 krajín, aby tak mohli stráviť posvätný mesiac ramadán doma. Ďalších 25.000 ľudí sa už vrátilo do Turecka. Podľa štátnej agentúry Anadolu v zahraničí koronavírusu podľahlo 320 Turkov.

Viac o téme: úmrtiaNákazaTureckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu