Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Za porušovanie zákazu vychádzania zatkli už tisíce ľudí v Strednej Amerike

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Cecilia Fabiano/LaPresse via AP)

GUATEMALA - Tisíce ľudí boli už zatknuté po celej Strednej Amerike za porušovanie nariadení, ktoré vlády ich štátov uviedli do platnosti v súvislosti s rýchlo sa síriacou nákazou nového druhu koronavírusu.

Napísala o tom v sobotu agentúra Reuters poznamenajúc, že v tomto regióne je všeobecne menej lekárskych prostriedkov než v rozvinutých krajinách. V Strednej Amerike žije veľmi veľa chudobných ľudí, ktorí vzhľadom na neštandardné ekonomické podmienky a preplnenosť svojich bytových jednotiek nemajú možnosť pracovať z domu, dať sa vypísať lekárovi do pracovnej neschopnosti či sociálne sa dištancovať v karanténe.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Reuters uvádza, že napríklad v Hondurase bolo podľa tamojších oficiálnych zdrojov zatknutých za porušenie zákazu vychádzania platného od polovice marca už približne 2250 ľudí. A v Guatemale zatkli za opustenie svojho bytu bez oprávneného dôvodu až 5705 ľudí.

Za porušenie zákazu vychádzania zadržali v posledných týždňoch podľa Reuters v Paname vyše 5000 ľudí. Ďalších 424 osôb zatkli v tejto krajine za to, že sa neprispôsobili najnovšiemu nariadeniu o tom, že muži a ženy majú vychádzať z domu v iné dni. V Salvádore nariadil povinnú karanténu prezident republiky Nayib Bukele - porušilo ju a zatknutých bolo doposiaľ 712 ľudí, ktorí boli následne umiestnení v karanténnych centrách, približuje Reuters.

Viac o téme: ZákazVychádzanieKoronavírusStredná Amerika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu