Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V Moskve zomrelo najnovšie sedem pacientov: Infikovaných je v celom Rusku viac ako 4-tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Sedem pacientov s diagnostikovaným koronavírusom zomrelo v Moskve v priebehu posledných 24 hodín, informuje tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na oznámenie mestského operačného štábu na kontrolu a monitoring pandémie Covidu-19.

Všetci zomrelí mali okrem infekcie novým druhom koronavírusu aj svoje vlastné dlhodobé chronické choroby vrátane rakoviny, spresnilo lekárske monitorovacie centrum hlavného mesta Moskvy. Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom stúpol v Rusku za ostatných 24 hodín o 582, čím dosiahol 4731, spresnil moskovský operačný štáb. Z nákazy sa v celej krajine vyliečilo doposiaľ 333 ľudí a 43 osôb zomrelo.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

So zámerom odvrátiť od ruskej metropoly epidémiu choroby Covid-19 požehnal v piatok Moskve najvyšší predstaviteľ ruskej pravoslávnej cirkvi patriarcha Kirill. Patriarcha obišiel Moskvu v konvoji automobilov s posvätnou ikonou a odriekaval modlitby. Vozidlo s ním prechádzalo po hlavnej diaľnici okolo mesta, ktoré je pod prísnymi karanténnymi opatreniami, a prešlo aj pod múrmi Kremľa.

Kirill sa obrátil na veriacich s tým, aby sa počas svojho pobytu doma modlili za ústup pandémie. Väčšina ruských regiónov nariadila obyvateľom dobrovoľnú izoláciu a podniky, ktoré nie sú nevyhnutné pre každodenný život - vrátane reštaurácií a kaviarní - zatvorila, približuje agentúra AFP.

Viac o téme: PacientiRuskoMoskvaKoronavírusCOVID-19Infikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu