Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Poľsko zaznamenalo už 3149 prípadov nákazy a 59 úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Czarek Sokolowski)

VARŠAVA - Poľsko v piatok hlásilo 3149 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je v porovnaní so štvrtkovými údajmi nárast o 203 prípadov, informovala agentúra PAP.

Počet úmrtí sa od štvrtku zvýšil o dve na celkovo 59. Prvý prípad nákazy koronavírusom v Poľsku zaznamenali 4. marca; pacient sa podľa lekárov už medzičasom vyliečil. Poľská vláda v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 vyhlásila stav pohotovosti a uzavrela všetky školy, divadlá, kiná a obmedzila verejné zhromaždenia. Do polovice apríla sú takisto zatvorené hranice. Vláda 31. marca oznámila sprísnenie opatrení.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Všetky obchody, ktoré predávajú stavebné materiály, budú po novom cez víkendy zatvorené, rovnako ako všetky kaderníctva, kozmetické salóny a tetovacie a piercingové štúdiá. Obchody s potravinami zostanú otvorené, ale počet zákazníkov v nich bude obmedzený: budú tam môcť byť maximálne traja na jednu pokladňu. V čase od 10.00 do 12.00 h budú potravinové obchody, lekárne a drogérie otvorené iba pre osoby staršie ako 65 rokov.

Prístup do parkov a iných rekreačných areálov bude obmedzený a požičovne bicyklov budú zavreté. V súlade s nariadením vlády sa na pracoviskách bude musieť dodržiavať vzdialenosť 1,5 metra medzi zamestnancami. Musia byť aj zabezpečené dezinfekčné prostriedky. Pre súkromných dopravcov z vládnych nariadení vyplýva povinnosť obmedziť počet sedadiel pre cestujúcich.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyPoľskoVaršavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu