Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Záhadná smrť zdravotnej sestry Věry (†48): Polícia pozná výsledky pitvy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

PRAHA - Zdravotná sestra z Říčan pri Prahe pracovala v Thomayerovej nemocnici, v ktorej prijali aj taxikára, u ktorého bol neskôr potvrdený koronavírus. Věra sa nakazila od neho, teraz je mŕtva. Známe sú už výsledky pitvy.

Bola to prvá obeť koronavírusu medzi zdravotníkmi? Smrť zdravotnej sestry zarmútil v nedeľu celé Česko. Podľa jej nadriadenej však k jej úmrtiu mohol prispieť najmä stres. Polícia prípad od začiatku posudzovala ako náhle úmrtie.

"Môžem potvrdiť, že súdna pitva bola prevedená a jej výsledky má polícia k dispozícii. Prípad aj naďalej prešetrujeme ako náhle úmrtie. S ohľadom na rodinu a vzhľadom na citlivé okolnosti prípadu nebudeme poskytovať bližšie informácie," povedal pre český Blesk.cz policajný hovorca Zdeněk Chalupa.

KORONAVÍRUS Prvá obeť medzi zdravotníkmi? Zomrela sestra z nemocnice, v ktorej ležal nakazený taxikár

Podľa Martiny Vašákovej, ktorá bol nadriadenou zosnulej zdravotnej sestry, k jej smrti mohol prispieť najmä stres posledných dní. "Stále počúvala, aká je nezodpovedná a ako roznáša infekciu. To ale nebola pravda. Ona si to veľmi brala k srdcu a izolovala sa aj od svojej rodiny," hovorí Vašáková s tým, že veci, ktoré potrebovala jej nosila susedka. 

O nezodpovednom správaní sa personálu nemocnice, v ktorej Věra pracovala, hovoril aj minister zdravotníctva Adam Vojtěch a jeho námestník Roman Prymula. Nemocnica to však strikne odmieta. 

Od nakazeného taxikára sa v Thomayerovej nemocnici infikovali dve sestry a jeden lekár. Ďalšia sestrička z ambulancie a sanitárka sa pravdepodobne nakazili mimo nemocnice. Nákaza sa potom ukázala aj na oddelení ďalšej následnej starostlivosti, kde má koronavírus celkovo osem sestričiek a 24 seniorov. Jeden 75-ročný pacient na oddelení zomrel. 

Viac o téme: SmrťZdravotná sestraKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu