Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

KORONAVÍRUS Na Ukrajine potvrdili 549 prípadov nákazy, trinásť ľudí zomrelo

Volodymyr Zelenský
Volodymyr Zelenský (Zdroj: SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky)

KYJEV - Počet potvrdených prípadov infekcie novým koronavírusom na Ukrajine sa za uplynulých 24 hodín zvýšil o 69 na 549. Informovala o tom v utorok agentúra Ukrinform s odvolaním sa na ukrajinské ministerstvo zdravotníctva. Podľa ministerstva bolo doteraz zaregistrovaných 13 úmrtí a osem ľudí sa uzdravilo.

Ukrajinská vláda rozhodla minulý týždeň o zavedení režimu mimoriadnej situácie na celom území krajiny s cieľom zabrániť šíreniu nového koronavírusu. Karanténne opatrenia tak potrvajú najmenej do 24. apríla. "Nemalo by sa to zamieňať s mimoriadnym stavom. Mimoriadna situácia je dočasný právny režim, ktorý konsoliduje prácu všetkých orgánov a zároveň neobmedzuje ústavné práva občanov. Tento režim nie je o diktatúre, ale o disciplíne," vysvetlil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ukrajina od piatka minulého týždňa zastavila všetky medzinárodné lety aj medzinárodnú autobusovú a železničnú dopravu. Cudzinci majú na Ukrajinu zákaz vstupu. Do krajiny sa dostanú iba jej občania autom alebo pešo. Po príchode budú musieť stráviť 14 dní v karanténe pod lekárskym dohľadom v zariadeniach, ktoré vyčlenia jednotlivé oblasti. Pôjde prevažne o hotely alebo lekárske zariadenia.

Viac o téme: UkrajinaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu