Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V Česku evidujú už 24 úmrtí, v pondelok testovali rekordný počet ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - V Českej republike podľahol v utorok ochoreniu COVID-19 ďalší človek, aktuálne evidujú už 24 mŕtvych a 3002 nakazených. Informoval o tom portál iDNES.cz odvolávajúci sa údaje českého ministerstva zdravotníctva.

Najnovšou obeťou je žena narodená v roku 1946, ktorá bola hospitalizovaná v Nemocnici sv. Anny v Brne, kam ju v sobotu previezli z nemocnice v Opave. Za pondelok v Česku pribudlo 184 infikovaných, sedem úmrtí a 14 vyliečených. Len v pondelok tam na koronavírus testovali 5313 ľudí, čo je dosiaľ najvyšší počet za jeden deň. Portál Aktuálně.cz informoval, že ochorenie COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje, v ČR postihlo aj najmenej 12 zahraničných študentov Univerzity Palackého v Olomouci.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Vírus sa tam potvrdil u študenta z Južnej Kórey, ktorého pozitívne otestovali na letisku, keď sa vrátil do svojej vlasti, a tiež u študentky zo Slovenska a desiatich ďalších študentov. Niekoľko desiatok ďalších študentov je pre tieto skutočnosti na pokyn hygienikov v karanténe. V rámci vysokoškolských internátov im na izoláciu vyčlenili jednu z budov. Študentom v karanténe škola zabezpečuje donášku jedla aj prípadnú psychologickú pomoc.

Viac o téme: ČeskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu