Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Vo Švajčiarsku zaznamenali už 295 úmrtí: Hlásia vyše 15-tisíc nakazených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Baderkhan Ahmad)

ŽENEVA - Počet ľudí, ktorí vo Švajčiarsku podľahli ochoreniu COVID-19, sa v pondelok zvýšil na 295, keď oproti predošlému dňu pribudlo 38 úmrtí. Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom stúpol o 1201 z nedeľňajších 14.336 na 15.475. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na úrad pre zdravotníctvo (BAG).

Podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa má Švajčiarsko v poradí deviaty najvyšší počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom. V Ženeve má budúci týždeň pristáť lietadlo z Číny s 92 tonami zdravotníckych ochranných pomôcok, píše spravodajský server 20min.ch.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Takýmto spôsobom má byť poskytnutá pomoc nemocniciam v západnom Švajčiarsku a v najviac postihnutom regióne Ticino, hraničiacom s Talianskom. Francúzsky veľvyslanec vo Švajčiarsku Frédéric Journes napísal na Twitteri, že vo švajčiarskych nemocniciach bolo hospitalizovaných 20 pacientov z Francúzska.

Na celom území Švajčiarska platí mimoriadna situácia. Všetky obchody, reštaurácie, bary či voľnočasové strediská sú zatvorené do 19. apríla, pripomína denník Neue Zürcher Zeitung.

Viac o téme: ObeteŠtatistikyŠvajčiarskoŽenevaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu