Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

KORONAVÍRUS V Japonsku na COVID-19 zomrela prvá celebrita (†70)

Ken Šimura
Ken Šimura (Zdroj: Profimedia)

TOKIO - Vo veku 70 rokov zomrel v nedeľu na následky ochorenia COVID-19 populárny japonský komik Ken Šimura. Ide o prvú celebritu v Japonsku, ktorá podľahla chorobe spôsobenej novým koronavírusom. Informovala o tom v pondelok agentúra AP s odvolaním sa na agentúru Izawa, ktorá umelca zastupovala.

Šimuru, ktorý si svojimi grotesknými komediálnymi výstupmi získal v Japonsku obľubu medzi všetkými generáciami, hospitalizovali v nemocnici v japonskej metropole Tokio 20. marca so zápalom pľúc spôsobeným koronavírusom SARS-CoV-2. Slávny komik trpel dýchacími ťažkosťami, mal horúčku a bol napojený na pľúcnu ventiláciu.

Šimura sa vo svojich šou inšpiroval aj obľúbenou americkou ikonou komiky Jerrym Lewisom. Okrem televíznych komediálnych šou viedol od roku 2006 aj vlastné divadlo komiky. Zomrel v čase príprav nového filmu.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Japonský premiér Šinzó Abe v nedeľu vyhlásil, že jeho krajina je v kritickej fáze v boji proti šíreniu nákazy novým druhom koronavírusu. Tokijský guvernér zároveň varoval pred prudkým šírením vírusu v oblasti hlavného mesta, kde v nedeľu hlásili 68 nových prípadov nákazy a ich celkový počet sa tak zvýšil na 430. V Japonsku bolo doteraz potvrdených 2578 prípadov infikovaných vrátane 712 z výletnej lode, ktorá kotvila v karanténe v Jokohame.

Viac o téme: SmrťKomikJaponskoKoronavírusKen Šimura
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu