Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Británia hlási po prvý raz vyše 100 mŕtvych za jeden deň

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - V Spojenom kráľovstve zaznamenali po prvý raz vyše 100 mŕtvych za uplynulých 24 hodín v dôsledku nákazy koronavírusom. Počet obetí sa tak zvýšil zo 475 na 578. Informovala o tom vo štvrtok spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na zdravotníkov.

Podľa nich bolo testovaných na koronavírus už celkovo 104.866 ľudí, z nich 93.208 malo negatívne výsledky a 11.568 pozitívne. Podľa agentúry AFP sa ohnisko nákazy sústreďuje v Londýne. Generálny riaditeľ Národnej zdravotnej služby (NHS) Chris Hopson varoval, že nemocnice v hlavnom meste sú preplnené pacientmi s ochorením COVID-19, ktoré je spôsobené koronavírusom SARS-CoV-2.

Británia vyzýva občanov

Británia vyzvala vo štvrtok svojich občanov, aby jej pomohli so zberom ovocia a zeleniny a krajine tak umožnili zabezpečiť dostatok potravín, keďže pre pandémiu koronavírusu SARS-CoV-2 zápasí s nedostatkom sezónnych pracovníkov zo zahraničia. Informovala o tom agentúra Reuters.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Musíme mobilizovať britskú pracovnú silu, aby sme zaplnili medzeru a zabezpečili, že ľudia budú mať v letných mesiacoch na svojich tanieroch naše skvelé ovocie a zeleninu," uviedol britský minister životného prostredia George Eustice. Minister ďalej zdôraznil, že v tejto záležitosti už prebiehajú "skvelé náborové kampane".

Ako pripomína Reuters, britské poľnohospodárstvo je vo veľkej miere závislé od sezónnych pracovníkov zo zahraničia, pričom pandémia nového koronavírusu zastavila ich prílev do krajiny. Ten bol podľa agentúry už predtým nedostatočný v dôsledku odchodu Spojeného kráľovstva z EÚ.

Viac o téme: ObeteBritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu