Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Samovražda talianskej sestričky aj britskej tínedžerky: Obe mali rovnaký dôvod... koronavírus!

Obe ženy už nie sú medzi živými. Zobraziť galériu (3)
Obe ženy už nie sú medzi živými. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Koronavírusu sa obáva celý svet. Poniektorí však psychickú záťaž znášajú omnoho ťažšie. Dôkazom sú aj desivé príbehy zo zahraničia, ktoré by mali byť varovným signálom pre všetkých. Samovraždu spáchala talianska sestrička aj britská tínedžerka. V oboch prípadoch zohrala kľúčovú rolu práve obávaná nákaza.

Daniela Trezzi mala len 34 rokov, keď ukončila svoj život. Bývala v Lombardii v Taliansku. Práve táto oblasť patrí k najpostihnutejším v celej Európe, čo sa týka ochorenia COVID-19. Mladá žena tu pôsobila ako sestrička v nemocnici San Gerardo.

Samovražda talianskej sestričky aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Prečo sa však rozhodla dobrovoľne odísť z tohto sveta? Jej testy na koronavírus boli pozitívne. V karanténe bola od 10. marca. Ako priblížil portál The Daily Mail, práve obavy, že mohla nakaziť aj niekoho ďalšieho, ju napokon dohnali k samovražde. Miestne médiá ale informujú aj o tom, že jej skon je naďalej predmetom vyšetrovania.

Emily nechcela byť pod zámkom

Tínedžerka Emily Owen mala iný dôvod na odchod z tohoto sveta, no karty zamiešala práve už spomínaná nákaza. Ako opísal web Metro, len 19-ročná dievčina sa nevedela vyrovnať s opatreniami, ktoré nastali a pozmenili jej život.

Po tom, ako sa pokúsila o samovraždu, skončila v nemocnici. V koži jej najbližších by sa nechcel ocitnúť snáď nikto. Napokon urobili srdcervúce rozhodnutie. Emily odpojili od prístrojov. Teraz apelujú na ľudí, aby dávali pozor na to, čo sa deje v ich rodinách. Zraniteľnosť môže byť často prehliadaná.

Samovražda talianskej sestričky aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Skryté bremeno

Za svoj krátky život sa Emily podľa jej blízkych venovala dobrovoľníctvu a šírila okolo seba pozitívnu energiu. Málo ľudí však vedelo o tom, aký vnútorný boj prežíva.

"Pred štyrmi rokmi jej diagnostikovali autizmus a denne bojovala, aby sa prispôsobila spoločenským normám," uviedla jej rodina, ktorá dodala, že dievča nechcelo, aby o jej trápení vedelo okolie. Napriek všetkému sa jej podarilo dokončiť strednú školu, dokonca v štúdiu pokračovala. Dva roky pracovala v pohostinstve v Norfolku.

Emily sa podľa vyjadrenia jej príbuzných ešte v dvanástich rozhodla, že chce darovať svoje orgány, čo sa napokon aj stalo. Novú nádej tým dala trom rodinám, ktorých deti ich potrebovali.

Máte pocit, že v aktuálnej situácii nezvládate stres? Poradňa IPčko.sk mladým ľuďom odkazuje, že so svojimi pocitmi nemusia zostávať sami. Obrátiť sa môžete na ich linky dôvery. Viac informácií nájdete tu.

Viac o téme: SamovraždyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu