Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Ukrajina zavádza režim mimoriadnej situácie na celom území štátu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky)

KYJEV - Kabinet ministrov Ukrajiny rozhodol v stredu o zavedení "režimu mimoriadnej situácie" na celom území krajiny s cieľom zabrániť šíreniu nového koronavírusu. Informovala o tom agentúra Ukrinform.

"V pláne je zavedenie režimu mimoriadnej situácie na 30 dní. Preto plánujeme predĺžiť všetky karanténne obmedzenia o 30 dní. Nezamieňajte si, prosím, mimoriadnu situáciu s mimoriadnym stavom. Mimoriadna situácia neobmedzuje ústavné práva občanov, ale iba konsoliduje úsilie v boji proti koronavírusu," vysvetlil na schôdzke vlády ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Zdôraznil, že režim bude platný do 24. apríla, ale v prípade potreby ho možno predĺžiť alebo zrušiť. Šéf vlády poznamenal, že na Ukrajine bolo dosiaľ zaznamenaných 113 laboratórne potvrdených prípadov koronavírusu. Nákaze podľahli štyria ľudia.

V utorok ukrajinské úrady potvrdili celkovo 97 prípadov koronavírusovej infekcie, z toho tri smrteľné. Námestník ukrajinského ministra zdravotníctva a hlavný hygienik Viktor Ľaško zdôraznil, že na zníženie šírenia koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, je nutné dodržiavať hygienické a karanténne opatrenia. 

Viac o téme: Mimoriadna situáciaUkrajinaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu