Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Merkelovej pobyt v domácej karanténe je naďalej bez ťažkostí

Angela Merkelová
Angela Merkelová (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

BERLÍN - Stav nemeckej spolkovej kancelárky Angely Merkelovej, ktorá sa nachádza v domácej karanténe, zatiaľ čo sa podrobuje testom na nový koronavírus, je naďalej dobrý. Oznámil to v stredu v Berlíne jej hovorca Steffen Seibert, ktorého vyjadrenie priniesla tlačová agentúra DPA.

Merkelová si podľa neho plní z domu svoje pracovné povinnosti a zostáva v úzkom kontakte s členmi svojej vlády a inými spolupracovníkmi. Výsledky prvého testu na nový koronavírus, ktorému sa kancelárka podrobila v pondelok, boli negatívne. Nasledovať majú ďalšie testy, pričom Seibert prisľúbil, že o prípadných nových zisteniach bude informovať.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Merkelová je v domácej karanténe od nedeľňajšieho večera. Reaguje tak na zistenie, že minulý piatok prišla do styku s lekárom, u ktorého testy následne potvrdili nakazenie novým koronavírusom. Išlo o lekára, ktorý kancelárku preventívne zaočkoval proti pneuomokokovej infekcii.

"Spolkovej kancelárke sa darí dobre. Pracuje z domu. Je v neustálom, úzkom kontakte so všetkými členmi kabinetu, so svojimi spolupracovníkmi. Z domu vykonáva aj všetky dôležité medzinárodné rozhovory a teda zostáva pri tom, čo sme povedali – podrobí sa viacerým testom. Popri tom všetkom sú a zostávajú dôležité odporúčania lekárov a Inštitútu Roberta Kocha," uviedol Seibert v stredu.

Podľa vlastného prieskumu DPA zaznamenali v Nemecku dosiaľ viac ako 33.200 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2; z nich vyše 160 bolo smrteľných. Vládna agentúra pre kontrolu chorôb na svojom poslednom brífingu uviedla, že ešte je príliš skoro na to, aby sa dalo určiť, či Nemecko svojimi opatreniami spomaľuje šírenie vírusu.

Viac o téme: KaranténaAngela MerkelováKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu