Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Núdzový stav v Maďarsku: Vojaci hliadkujú v 15 mestách

Vojaci hliadkujú v mestách Zobraziť galériu (3)
Vojaci hliadkujú v mestách (Zdroj: SITA/Csaba Krizsan/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - Príslušníci maďarských ozbrojených síl hliadkujú už v 15 mestách. Ich prítomnosť v čase stavu núdze posilňuje pocit bezpečia obyvateľstva, povedal v stredu v relácii verejnoprávnej televízie M1 veliteľ poriadkového centra maďarskej armády Sándor Mergancz.

Veliteľ podotkol, že v období stavu núdze, ktorú v rámci opatrení proti hrozbe šírenia nákazy novým druhom koronavírusu vyhlásila vláda 11. marca, majú vojaci okrem svojich základných povinností aj úlohu zabezpečiť poriadok dopravného koridoru určeného pre tranzit občanov cudzích krajín.

Vojaci hliadkujú v mestách
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Csaba Krizsan/MTI via AP)

O koridore Mergancz povedal, že polícia určila deväť čerpacích staníc, kde sa cudzinci môžu počas prejazdu krajinou zastaviť. Na piatich z nich sú prítomní aj príslušníci maďarskej armády. K hliadkam v mestách poznamenal, že prítomnosť vojakov v uliciach miest väčšina obyvateľstva oceňuje.

Vojaci hliadkujú v mestách
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Csaba Krizsan/MTI via AP)


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


V Maďarsku zomrelo na ochorenie COVID-19 už desať ľudí. Z 226 nakazených je desať Iráncov, dvaja Briti, jeden občan Kazachstanu, jeden občan Vietnamu a 212 Maďarov. Počet pacientov zotavených z tejto choroby je v súčasnosti 21, v nemocničnej karanténe je 85 ľudí a laboratóriá vyšetrili vzorky 6817 pacientov.

Viac o téme: VojaciMaďarskoKoronavírusCOVID-19Sándor Mergancz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu