Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Počet obetí v Iráne presiahol 2000, nakazených je 27-tisíc osôb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Vahid Salemi)

TEHERÁN - Irán v stredu potvrdil ďalších 143 prípadov úmrtia na nákazu spôsobenú koronavírusom SARS-CoV-2, čím sa ich počet v krajine zvýšil celkovo na 2077. Nakazených je vyše 27.000 osôb. Informovala o tom agentúra AFP.

Hovorca iránskeho ministerstva zdravotníctva Kijánúš Džahánpúr uviedol, že za posledných 24 hodín potvrdili nákazu koronavírusom u 2206 ďalších osôb, čím sa ich počet zvýšil na 27.017. V Iráne sa prvý prípad nákazy novým druhom koronavírusu objavil 19. februára v meste Kom. Do konca marca zostávajú v krajine zatvorené školy. Mnohé štáty s Iránom prerušili dopravné spojenia.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Irán je jednou z najviac zasiahnutých krajín na svete. Najviac nakazených evidujú v hlavnom meste Teherán. Iránsky prezident Hasan Rúhání v stredu upozornil, že jeho vláda má v úmysle zaviesť nové tvrdé opatrenia proti šíreniu nového druhu koronavírusu. Medzi sprísnené opatrenia patria vôbec prvé obmedzenia pohybu. Iránska vláda doteraz odmietala vyhlásiť zákaz vychádzania, hoci občanom odporúčala, aby zostávali radšej doma. Obyvatelia to však doteraz nerešpektovali.

Viac o téme: IránKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu