Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Koronavírusová pandémia je epochálnou udalosťou, myslí si prezident Lombardska

Prezident Lombardska Attilio Fontana
Prezident Lombardska Attilio Fontana (Zdroj: Twitter/RTL 102.5)

RÍM - Najvyšší predstaviteľ samosprávy talianskeho regiónu Lombardsko, prezident Attilio Fontana, považuje súčasnú pandémiu nového druhu koronavírusu za "epochálnu udalosť", ktorá zásadne zmení doterajší život obyvateľov. Vyjadril sa tak v rozhovore pre taliansku televíznu stanicu RAI 2, z ktorého citovala v stredu tlačová agentúra APA.

"Táto udalosť ma hlboko zasiahla. Nikto si nedokázal niečo také predstaviť," povedal Fontana. "Videl som zomierať príliš mnoho Lombarďanov a považujem to za absolútne nespravodlivé a neuveriteľné," dodal prezident tohto regiónu, známeho ako prvotné ohnisko šírenia nového koronavírusu v Taliansku.

Talianska vláda v súčasnosti nevie odhadnúť, ako dlho ešte budú musieť obyvatelia dodržiavať zákaz vychádzania. Na otázku, či budú musieť doma vydržať aj cez Veľkú noc, premiér Giuseppe Conte podľa APA odpovedal, že všetko bude závisieť od ďalšieho vývoja pandémie. V televíznom rozhovore z utorkového večera však poznamenal, že neráta s jej skončením v najbližších dňoch ani nadchádzajúcich mesiacoch.

Ekonomické dôsledky koronavírusovej pandémie v Taliansku sú zatiaľ len ťažko odhadnuteľné. "Prežívame nebývalú krízu. Je však len prechodná a my ju zvládneme," ubezpečil guvernér talianskej centrálnej banky Ignazio Visco.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


V utorok hlásili v Taliansku ďalších 743 úmrtí v dôsledku nakazenia novým koronavírusom, čo je opäť vyšší prírastok ako za predošlé dva dni. Doterajší počet obetí na životoch stúpol na 6820. Počet známych prípadov nakazenia v rovnakom čase narástol na 54.303, pričom 3393 infikovaných bolo hospitalizovaných na oddeleniach intenzívnej starostlivosti.

Viac o téme: TalianskoKoronavírusLombardskoAttilio Fontana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu