Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Počet prípadov nákazy v Nemecku za 24 hodín stúpol o 2705

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BERLÍN - Počet prípadov nákazy novým koronavírusom v Nemecku sa v priebehu 24 hodín zvýšil o 2705 a v sobotu dosiahol 16.662 osôb. Informoval o tom v sobotu dopoludnia Inštitút Roberta Kocha (RKI).

Počet úmrtí na ochorenie COVID-19 sa od piatka zvýšil o 16 na 47. RKI zverejňuje svoje údaje zozbierané z jednotlivých spolkových krajín len raz denne. Z tohto dôvodu sa odlišujú od štatistík, ktoré priebežne zverejňujú média. V spolkovej krajine Bavorsko platia od soboty po dobu najmenej dvoch týždňov drastické obmedzenia voľného pohybu osôb na verejných priestranstvách.

Obyvatelia budú môcť svoje bydlisko opustiť iba v prípade vážnych dôvodov, medzi ktoré patrí cesta do práce, nevyhnutné nákupy, návšteva lekára alebo lekárne, pomoc iným či návšteva životného partnera. Povolené budú aj športové aktivity a prechádzky, ale len samostatne alebo v spoločnosti osôb, s ktorými človek žije v jednej domácnosti.

Polícia v tejto súvislosti zaznamenala len izolované porušenia zákazu, keď päť mladých ľudí oslavovalo narodeniny na stavenisku alebo skupina troch si založila vonku oheň. Oba prípady boli riešené napomenutím, uviedla agentúra DPA. Hovorca nemeckej kancelárky Angely Merkelovej v piatok oznámil, že vláda prehodnotí svoje opatrenia proti šíreniu koronavírusu, ale vyhol sa odpovedi na otázku, či a kedy bude zákaz vychádzania zavedený plošne v celej krajine.

Na takéto opatrenie vyzvalo kancelárku viacero krajinských premiérov. Prijať ho však nemôže sama, ale iba po dohode s predsedami vlád všetkých spolkových krajín.

Viac o téme: NákazaNemeckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu